Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Mijn DHD volledig vernieuwd: portaal voor al uw producten en diensten

Maandag 7 augustus is het geheel vernieuwde Mijn DHD live gegaan. Het portaal is al jaren de veelgebruikte plek waar ziekenhuizen op een beveiligde manier bestanden downloaden en aanleveren aan DHD. Deze functionaliteiten worden ook in de nieuwe omgeving aangeboden. Het nieuwe Mijn DHD is echter veel meer dan dat: zo is https://mijn.dhd.nl vanaf nu de startpagina voor alle producten en diensten die wij aanbieden.

Bij binnenkomst valt de nieuwe vormgeving direct op. U herkent deze mogelijk al van verschillende informatieproducten. In het hoofdmenu komt een aantal onderdelen terug die u in de oude omgeving ook zag: downloads, uploads en profielgegevens. Achter de down- en uploads zit een nieuwe architectuur, die uiteraard voldoet aan alle relevante veiligheidseisen. Zo zijn de uploads vanaf nu gekoppeld aan gebruiksrechten. Daarnaast ziet u ook een aantal nieuwe pagina’s: Nieuws, Producten en Ondersteuning.

Let op: Komt u op een oude inlogpagina of opent Mijn DHD niet? Verwijder dan uw cookies of open een private/incognito-venster.

Laagdrempelige toegang tot eigen en nieuwe producten

Een centrale nieuwe feature in Mijn DHD is de snelle toegang tot producten. Hierbij speelt de groenblauwe verticale uitschuifbalk aan de rechterkant een belangrijke rol: deze bevat per inhoudelijk thema snelkoppelingen naar producten en diensten waarvoor u al gebruiksrechten heeft.

Daarnaast ziet u een overzicht van andere relevante producten en diensten binnen elk thema. Door op de titel van een ‘ook relevant’ product te klikken, opent een venster met e-mailbutton waarmee u direct toegang kunt aanvragen via de lokaal beheerder in het ziekenhuis. Uitzoeken wie de lokaal beheerders zijn is daarmee verleden tijd.

Omgeving naar eigen wens inrichten

Bij het inloggen met uw DHD-account definieert het portaal op basis van gebruiksrechten een voorkeursthema dat de verschillende weergaven in het portaal aanstuurt. Deze thema’s zijn: registratie & data, patiëntenzorg & kwaliteit en bedrijfsvoering & financiën. U kunt het voorkeursthema naar eigen inzicht aanpassen via de groenblauwe uitschuifbalk rechts en via de profielpagina.

Naast het aanpassen van het voorkeursthema zijn er meer manieren om het portaal naar eigen inzicht in te richten. We zetten enkele tips op een rij om van Mijn DHD ook echt úw omgeving te maken:

  • Als eerste onderdeel van de homepage (linksboven) staan uw favoriete producten. Hier kunt u met één muisklik (en veelal zonder extra inlog) heen navigeren, zodat Mijn DHD als startpagina voor al uw producten kunt gebruiken. Door middel van de potloodjes kunnen handmatig tot vier snelkoppelingen worden geselecteerd.
  • In het portaal worden relevante nieuwsberichten en bijeenkomsten standaard op basis van het voorkeursthema getoond. Door middel van de filters boven de onderdelen kunt u zelf een of meerdere andere thema’s en/of doelgroepen selecteren om specifieke feeds samen te stellen.
  • Op de pagina ‘Profiel’ kunt u eenvoudig uw DHD-wachtwoord aanpassen. In de toekomst kunnen mogelijk ook andere profielgegevens worden aangepast.

Eenduidige gebruikservaring en navigatie in alle producten

De vormgeving en opbouw van Mijn DHD is gelijk aan die van de meeste informatieproducten van DHD. We willen onze gebruikers namelijk een vloeiende navigatie tússen en intuïtief gebruik ván onze producten aanbieden. Zo zijn bijvoorbeeld alle klik-kleuren en het gebruik van knoppen in de verschillende tools gelijk.

Daarnaast bevatten zowel Mijn DHD als het merendeel van de informatieproducten twee uitschuifbalken aan de zijkanten:

  • Links in beeld kunt u met de ‘i’ de toelichtingenbalk uitschuiven. Dit onderdeel bevat informatie over de tool waarin u actief bent.
  • Rechts in beeld kunt u met het pijltje de eerder genoemde navigatiebalk uitschuiven. Hiermee navigeert u tussen de verschillende informatieproducten en Mijn DHD. Hiermee blijft u binnen dezelfde sessie actief, opnieuw inloggen is dus niet nodig.

Portaal blijft in beweging

Het nieuwe Mijn DHD is een levende omgeving. Nieuwe producten en diensten worden bij lancering aan het portaal toegevoegd en op basis van de wensen van klanten wordt Mijn DHD ook functioneel doorontwikkeld. Zo zal de homepage worden uitgebreid met meer overzichten.

Nieuwsgierig geworden? Log dan snel in met uw DHD-account via https://mijn.dhd.nl.

Vragen en opmerkingen

Heeft u vragen over Mijn DHD of wilt u uw feedback geven? Dan horen we dat graag via 030 799 61 65 of onderstaand contactformulier.

(Optioneel)