Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwe editie ZOOM gepubliceerd

Donderdag 27 juli is de derde editie van ZOOM van dit jaar gepubliceerd. In deze editie blikken we terug op het afgelopen jaar en tonen we op enkele pagina’s al gegevens van de eerste 3 maanden van 2023.

Voor de hoofdstukken ‘Verleende zorg’ en ‘COVID in beeld’ zijn de data over 2022 nu volledig. Deze gegevens laten zien dat de zorgproductie in het afgelopen jaar voor de meeste typen zorg is gestegen ten opzichte van 2021. Daarnaast zijn de wachttijden toegenomen, vooral voor de polikliniekbezoeken. Verder valt op dat het aandeel dagopnamen voor topklinische- en algemene ziekenhuizen is toegenomen in 2022 t.o.v. 2019. Voor de algemene ziekenhuizen bestaat in 2022 al meer dan de helft van het totaal aantal opnamen uit dagopnamen.

De volgende editie van ZOOM verschijnt in oktober 2023. U kunt de rapportage via deze pagina downloaden. In het aanvraagformulier kunt u ook de optie aanvinken om ZOOM voortaan automatisch elk kwartaal te ontvangen.

Download ZOOM