Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwe Rapportage LBZ-indicatoren beschikbaar voor alle ziekenhuizen

Vanaf donderdag 16 mei 2024 hebben alle ziekenhuizen toegang tot de Rapportage LBZ-indicatoren van hun instelling. Met deze digitale, interactieve tool krijgen gemachtigde contactpersonen inzicht in de HSMR (voorlopig), Onverwacht Lange Opnameduur (OLO) en Heropnamenratio van hun instelling in 2023, afgezet tegen het landelijk gemiddelde. Sinds dit jaar zijn de LBZ-indicatoren van de voorgaande jaren (2020, 2021 en 2022) ook inzichtelijk in de rapportage.

Rapportage LBZ-indicatoren

Startpunt voor verbeteracties

Direct na de jaarafsluiting van de LBZ stelt DHD de Rapportage LBZ-indicatoren samen, zodat ziekenhuizen hun uitkomsten kunnen doorgeven aan de IGJ. De uitkomsten op de indicatoren geven ziekenhuizen handvatten om hun zorgverlening te evalueren en verder te analyseren, om zo hun zorgproces te verbeteren.

Naast de rapportage zijn de onderliggende microbestanden en een factsheet beschikbaar op Mijn DHD. Met de factsheet is in één oogopslag zichtbaar waar zich significante afwijkingen voordoen voor het eigen ziekenhuis. De papieren versie van deze factsheet wordt uiterlijk 30 mei verstuurd naar de raden van bestuur.

Vertrouwelijke informatie

Omdat het om vertrouwelijke informatie gaat, zijn wij verplicht de bestanden beveiligd beschikbaar te stellen aan uitsluitend daartoe gemachtigde medewerkers van het ziekenhuis. Zij hebben van DHD een e-mail ontvangen. Meer informatie over machtigingen en toegang vindt u hier.

Verdiepende analyses

De Hospital Data Viewer (HDV) geeft u het hele jaar toegang tot de meest recente data van de LBZ-indicatoren en onderliggende opnamen. Ook zijn er verdiepende analyses beschikbaar, zoals de sterftemonitor, ligduurmonitor en complicatiemonitor. Als uw ziekenhuis de HDV afneemt, kunt u deze inzien via https://hdv.dhd.nl.

Meer informatie

Heeft u vragen over de rapportage, de LBZ-indicatoren of de HDV? Bekijk dan onze veelgestelde vragen. Neem voor aanvullende vragen contact op met onze servicedesk via 030 799 61 65 of info@dhd.nl.

Rapportage LBZ-indicatoren