Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwe uitlevering Diagnose- en Verrichtingenthesaurus in datamodel 4.3

Donderdag 16 februari zijn de nieuwe versies van de Diagnosethesaurus en Verrichtingenthesaurus gepubliceerd. In totaal zijn 211 wijzigingen doorgevoerd. Beide thesauri zijn verschenen in het nieuwe uitleverformaat 4.3.

Gemachtigde gebruikers vinden de nieuwste uitleveringen van de Diagnosethesaurus (3.29) en Verrichtingenthesaurus (2.27) in Mijn DHD. In de Diagnosethesaurus zijn in totaal 86 concepten gewijzigd, waaronder 48 gewijzigde SNOMED CT-koppelingen. De overige aanpassingen komen voort uit verzoeken vanuit ziekenhuizen.

In de Verrichtingenthesaurus zijn 98 concepten gewijzigd. Er zijn twee nieuwe verrichtingen aangemaakt voor nieuwe facultatieve prestatiecodes (198709 en 198710). Dit zijn codes voor toeslag IC-dag en toeslag verpleegdag bij COVID-19. Verder komt een aantal aanpassingen voort uit wijzigingsverzoeken die zijn afgehandeld na reactie van de wetenschappelijke vereniging voor Oogheelkunde (21) en Heelkunde (23). Ook zijn bij 14 termen de SNOMED CT-koppelingen gewijzigd of toegevoegd. De resterende aanpassingen komen voort uit verzoeken vanuit de ziekenhuizen.