Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Resultaten Cataractregistratie 2023

De resultaten van de Cataractregistratie over 2023 zijn verzameld door het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG). De relevante cijfers en inzichten die zijn verzameld, zijn door het NOG samengevat in een overzichtelijke infographic die onderaan de pagina te vinden is. Uit de door DHD verzamelde data wordt o.a. duidelijk hoeveel cataractoperaties er in 2023 zijn uitgevoerd, hoeveel patiënten een bilaterale cataractoperatie ondergingen en hoeveel visuswinst dit heeft opgeleverd.

Infographic resultaten Cataractregistratie 2023

De overzichtelijke infographic van het NOG maakt het mogelijk om complexe data van statistieken en relaties binnen data inzichtelijk te maken. De infographic toont een visuele weergave van de resultaten van de verzamelde cataractdata van 2023 en is hieronder te bekijken.

Bekijk infographic

Spiegelinformatie cataractdata

In opdracht van het Nederlandse Oogheelkundige Gezelschap (NOG) verzamelt DHD de data voor de Cataractregistratie en wordt de spiegelinformatie teruggekoppeld via een dashboard. Oogartsen, vakgroepen en instellingen analyseren via dit dashboard hun uitkomsten van staaroperaties met andere artsen, instellingen en landelijke cijfers.

De resultaten worden weergegeven in grafieken en tabellen die worden gespecificeerd met behulp van filters zoals leeftijd, visusbeperkende factoren en type operatie. Door eigen resultaten te evalueren en te vergelijken met die van andere partijen, kan gericht gewerkt worden aan het verbeteren van de zorg voor patiënten die een staaroperatie ondergaan.