Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Veel wijzigingen voor Kindergeneeskunde en Plastische chirurgie in DT en VT

Donderdag 18 april zijn de nieuwe versies van de Diagnosethesaurus en Verrichtingenthesaurus gepubliceerd. In totaal zijn 496 wijzigingen doorgevoerd.

In de Diagnosethesaurus zijn 204 concepten gewijzigd. Bij 52 concepten zijn SNOMED-koppelingen gewijzigd of toegevoegd. Dit komt mede door de nieuwe release van de Nederlandse editie van SNOMED die verwerkt is in beide thesauri. Deze uitlevering zijn er vooral veel wijzigingen verwerkt voor de specialismen Kindergeneeskunde (79) en Plastische chirurgie (27).

In de Verrichtingenthesaurus zijn 292 concepten gewijzigd. Bij 128 concepten zijn SNOMED-koppelingen gewijzigd of toegevoegd. Het merendeel van de overige aanpassingen zijn het gevolg van wijzigingsverzoeken. Vooral het specialisme Plastische chirurgie heeft hier met 91 wijzigingen een groot aandeel in.

Gemachtigde gebruikers vinden de nieuwste uitleveringen van de Diagnosethesaurus (3.36) en Verrichtingenthesaurus (2.34) in Mijn DHD.