Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Vernieuwde opleiding medisch codeur

Het Medischinstituut heeft DHD gevraagd een inhoudelijke bijdrage te leveren aan haar opleiding tot medisch codeur. Deze opleiding is de opvolger van de basiscursus ICD-10 coderen van Kiwa. De nieuwe opleiding behandelt naast de ICD-10 onder andere de rol van de medisch codeur in het ziekenhuis.

DHD biedt verschillende diensten aan met betrekking tot de medische codering door ziekenhuizen. Dit doen we om de kwaliteit van de ICD-10-diagnosen in de LBZ-data te bevorderen en de ziekenhuizen te ontzorgen bij het proces. Door een bijdrage aan de opleiding te leveren, verwachten wij de ziekenhuizen nog beter te ondersteunen bij juiste en uniforme registratie.

De bijdrage van DHD richt zich dan ook voornamelijk op de noodzaak van medische registratie binnen de LBZ en de rol van medisch codeurs in het ziekenhuis. Bijvoorbeeld: Op welke wijze heeft een medisch codeur inzicht en invloed op de kwaliteit van de (ICD-10) registratie binnen de LBZ? Ook stellen we voor om ontwikkelingen te bespreken die interessant zijn voor het vakgebied, zoals het project AI-ondersteund coderen.

Meer informatie over de opleiding vindt u op de website van het Medischinstituut. Heeft u vragen over ons aanbod aan diensten voor medisch codeurs? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of 030 799 61 65.

(Optioneel)