Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwe ZOOM-rapportage in samenwerking met Vektis gepubliceerd

Op 20 oktober is de nieuwe editie van de ZOOM-rapportage in samenwerking met Vektis gepubliceerd. Waar ZOOM in april Vektis-data tot en met 2021 bevatte, is deze editie aangevuld met data tot en met 2022. Daarnaast zijn de wachttijden van de ZBC's toegevoegd aan de trendgrafieken en blikken we in de grafieken per week terug op het eerste halfjaar van 2023.

Inzicht in zorggebruik

Vektis beschikt over data van alle zorgdeclaraties in Nederland. Door deze data aan ZOOM toe te voegen, ontstaat meer inzicht in het zorggebruik in Nederland. Dankzij deze data kunnen ook gegevens geworden getoond over de zelfstandige behandelcentra (ZBC’s), die niet worden meegenomen in de Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg (LBZ).

Inzicht in uw eigen zorginstelling

Met behulp van onze informatieproducten op het gebied van bedrijfsvoering & financiën krijgt u meer inzicht in uw data. U kunt verdiepende analyses uitvoeren en vergelijkingen maken tussen het eigen ziekenhuis en vergelijkbare instellingen (algemene, academische en topklinische ziekenhuizen) op het gebied van verkoopprijzen, productie, marktinformatie en wachttijden. Op diverse pagina’s in ZOOM is in de grafiektitel een hyperlink naar het bijbehorende DHD-product geplaatst.

Over ZOOM

DHD publiceert ZOOM in opdracht van de NVZ en NFU om inzicht te geven in de financiële ontwikkelingen en prestaties van ziekenhuizen op landelijk niveau. Elk kwartaal verschijnt de ZOOM-rapportage met kerncijfers over macro-ontwikkelingen in de Nederlandse ziekenhuiszorg. Deze ontwikkelingen zijn onderverdeeld in de thema’s Verleende zorg, Omzet (2x per jaar i.s.m. Vektis), Wachttijden en Dure geneesmiddelen. De volgende editie verschijnt in januari 2024.

ZOOM-rapportage aanvragen

Elke editie van ZOOM bestaat uit twee onderdelen: een beknopte factsheet (zie afbeelding onderaan) en een uitgebreidere rapportage in pdf. U kunt deze rapportage hieronder gratis aanvragen. In het aanvraagformulier kunt u ook de optie aanvinken om ZOOM voortaan automatisch elk kwartaal te ontvangen.

Vraag ZOOM gratis aan