Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Terugblik op 2023 in eerste ZOOM-rapportage van 2024

In de eerste ZOOM-editie van 2024 blikken we terug op het afgelopen jaar. In de meeste weergaven zijn de cijfers voor 2023 opgenomen en bijgeschat voor de nog ontbrekende maanden.

DHD publiceert ZOOM in opdracht van de NVZ en NFU om inzicht te geven in de financiële ontwikkelingen en prestaties van ziekenhuizen op landelijk niveau. Elk kwartaal verschijnt de ZOOM-rapportage met kerncijfers over macro-ontwikkelingen in de Nederlandse ziekenhuiszorg. Deze ontwikkelingen zijn onderverdeeld in de thema’s Verleende zorg, Omzet (2x per jaar i.s.m. Vektis), Wachttijden en Dure geneesmiddelen. De volgende editie verschijnt in april 2024.

Inzicht in uw eigen zorginstelling

Met behulp van onze informatieproducten op het gebied van bedrijfsvoering & financiën krijgt u meer inzicht in uw data. U kunt verdiepende analyses uitvoeren en vergelijkingen maken tussen het eigen ziekenhuis en vergelijkbare instellingen (algemene, academische en topklinische ziekenhuizen) op het gebied van verkoopprijzen, productie, marktinformatie en wachttijden. Op diverse pagina’s in ZOOM is in de grafiektitel een hyperlink naar het bijbehorende DHD-product geplaatst.

ZOOM-rapportage aanvragen

Elke editie van ZOOM bestaat uit twee onderdelen: een beknopte factsheet (zie afbeelding onderaan) en een uitgebreidere rapportage in pdf. U kunt deze rapportage hieronder gratis aanvragen. In het aanvraagformulier kunt u ook de optie aanvinken om ZOOM voortaan automatisch elk kwartaal te ontvangen.

Vraag ZOOM gratis aan