Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Zorgprofielenbenchmark en Marktinformatie vernieuwd

Vandaag zijn de geheel vernieuwde tools Marktinformatie en Zorgprofielenbenchmark gepubliceerd. Beide producten zijn de afgelopen maanden met inbreng van gebruikers doorontwikkeld. Doordat de tools zijn gebouwd in Power BI zijn ze sneller en uitgebreider dan voorheen en bieden ze meer mogelijkheden.

Marktinformatie

De vernieuwde tool Marktinformatie betreft een combinatie van de voormalige producten Marktaandelen en Verwijsgedrag huisartsen uit het DHD-dashboard. Doordat de tool is gebouwd in Power BI is deze eenvoudig door te ontwikkelen.

In afstemming met enkele gebruikers zijn nu al de eerste doorontwikkelingen doorgevoerd. Zo zijn doorsnedes en filtermogelijkheden toegevoegd op basis van specialisme, diagnose(groep), zorgproduct(groep) en regio en is de gemeente- en postcode-indeling bijgewerkt op basis van gegevens uit 2022.

Daarnaast kunnen gebruikers onder andere de trend door de tijd inzien voor zowel marktaandelen, adherentie en verwijsgedrag door huisartsen. De overige ontwikkelingen op een rijtje:

  • Gebruikers kunnen zelf een gewenste regio selecteren of samenstellen
  • Er is een nieuwe analysetool toegevoegd
  • Er zijn verbeteringen in de performance doorgevoerd
  • De updatefrequentie van de data is verhoogd naar maandelijks, met maximaal 1 kwartaal achterstand (voorheen halfjaar)
Ga naar de tool (account vereist)

Zorgprofielenbenchmark

Ook de Zorgprofielenbenchmark is opnieuw gebouwd in Power BI en biedt daardoor net als Marktinformatie verbeteringen op het gebied van snelheid van doorontwikkeling. Daarnaast kan vanaf nu worden gefilterd op peergroup, specialisme en DBC-diagnose.

Tevens is naast de tabelweergave een trendanalyse toegevoegd, is de updatefrequentie van de data verhoogd naar maandelijks en zijn algehele verbeteringen in de performance doorgevoerd.

Ga naar de tool (account vereist)

Toegang aanvragen

Wilt u ook toegang tot deze of andere informatieproducten? Neem dan contact op met de lokaal beheerder in uw ziekenhuis. Zie deze pagina voor meer informatie.