Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Ziekenhuisapotheker

Door maatschappelijke ontwikkelingen liggen de doelmatigheid en bekostiging van de zorg onder een vergrootglas. Hierdoor wordt ook scherp gekeken naar de inzet van dure geneesmiddelen. Ziekenhuisapothekers van alle Nederlandse ziekenhuizen kunnen gebruikmaken van de Geneesmiddelenmonitor en hebben daarnaast toegang tot andere relevante producten en diensten op dit gebied. Op deze pagina zetten we ze voor u op een rij.

Analyseer de inzet van dure geneesmiddelen

Ziekenhuisapothekers kunnen met de Geneesmiddelenmonitor de inzet van dure en add-on geneesmiddelen analyseren. Door de voorschrijvingen in het eigen ziekenhuis te vergelijken met andere instellingen kunt u de keuzes met betrekking tot dure geneesmiddelen onderbouwen en krijgt u onder andere inzicht in de inzet van biosimilars. In dit artikel vertelt Pieter Helmons, ziekenhuisapotheker bij St Jansdal, er meer over.

Ziekenhuizen die zijn aangesloten bij de NVZ en NFU kunnen eenvoudig en zonder meerkosten toegang krijgen tot de Geneesmiddelenmonitor en andere producten en diensten van DHD.

Meer inzichten over dure geneesmiddelen

De ZOOM-rapportage bevat een hoofdstuk met kerncijfers over dure geneesmiddelen. U kunt deze rapportage over macro-ontwikkelingen in de Nederlandse ziekenhuiszorg elk kwartaal gratis via de mail ontvangen. Heeft u naar aanleiding van de Geneesmiddelenmonitor of ZOOM-rapportage verdiepende vragen? Vraag dan de onderliggende data bij ons aan. Beide informatieproducten zijn gebaseerd op de Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg (LBZ), de grootste ziekenhuisdatabank van Nederland.

Voor u relevant nieuws

Feedback en vragen

Deze pagina voor ziekenhuisapothekers is in ontwikkeling. Mist u bepaalde informatie of heeft u een vraag? We horen graag van u.

(Optioneel)