Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Financial/controller

De data die ziekenhuizen aanleveren aan DHD worden onder meer verwerkt in informatieproducten. Met onze producten binnen het thema bedrijfsvoering & financiën kunnen ziekenhuizen onder andere hun productiecijfers analyseren, inkoop- en verkoopcijfers onderling vergelijken en hun marktaandeel inzien. Ook onze overige thema's bevatten relevante producten en diensten voor controllers en andere financials. Op deze pagina lichten we er enkele voor u uit.

Breed aanbod aan financiële producten en diensten

Financials en controllers van aangesloten ziekenhuizen kunnen eenvoudig en zonder meerkosten gebruikmaken van de producten en diensten van DHD. Zo bieden wij informatie aan over het marktaandeel van uw ziekenhuis, inclusief doorverwijzingen van huisartsen en wachttijden. Daarnaast kunt u gebruikmaken van diverse benchmarks rondom de inkoop en verkoop van zorg.

Een ander informatieproduct dat interessant voor u kan zijn, is de Zorgprofielenbenchmark. Met deze online tool kan de productie binnen het eigen ziekenhuis worden geanalyseerd en vergeleken met andere instellingen. Ook kunt u met behulp van de Monitor digitale zorg de doelstellingen rondom afname van fysieke polikliniekbezoeken analyseren.

Om grip te houden op de inzet van dure geneesmiddelen kan gebruik worden gemaakt van de Geneesmiddelenmonitor. Tot slot kunt u elk kwartaal de ZOOM-rapportage ontvangen met macrocijfers over de Nederlandse ziekenhuiszorg.

Dieper de data in

Onze informatieproducten bieden veel (filter)mogelijkheden om gericht uw vraagstukken mee te beantwoorden. Wilt u nog dieper graven? Download dan de achterliggende databestanden of vraag specifieke data bij ons aan. De Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg (LBZ) is de grootste ziekenhuisdatabank van Nederland en daarmee een betrouwbare bron voor uw analyses.

Interessante ontwikkelingen voor uw doelgroep

DHD is continu met ziekenhuizen in gesprek om hen zo gericht mogelijk te ondersteunen. Dit leidt regelmatig tot nieuwe (door)ontwikkelingen in onze portefeuille met producten en diensten. Hieronder lichten we er enkele uit die voor uw doelgroep relevant zijn:

  • Om te komen tot betrouwbare en goed uitwisselbare data is het belangrijk dat artsen medische diagnosen en verrichtingen gestandaardiseerd vastleggen in het epd. Daarom hebben alle ziekenhuizen zich gecommitteerd aan een overgang naar de Verrichtingenthesaurus. Wilt u weten wat dit voor uw ziekenhuis betekent? Neem dan contact met ons op. Zo leggen we graag uit welke afdelingen bij deze overgang betrokken zijn en hoe de medisch-inhoudelijke termen automatisch afleiden naar de juiste DBC's.
  • Om de codering van dagopnamen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, is vanuit het project AI-ondersteund coderen een algoritme ontwikkeld om dit proces te automatiseren. Hierdoor kan de expertise van medisch codeurs worden ingezet waar deze het meest nodig is. Inmiddels zijn 20 ziekenhuizen bij het project aangesloten.

Feedback en vragen

Deze pagina voor controllers en andere financials is in ontwikkeling. Mist u bepaalde informatie of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op.

(Optioneel)