Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Kwaliteitsregistratie

Data spelen een belangrijke rol bij het meten en verbeteren van de kwaliteit van zorg. DHD helpt kwaliteitsregistraties bij het efficiënt inrichten van datastromen. Hiervoor staan ons team van experts, een moderne infrastructuur en diverse handige tools tot uw beschikking. Op deze pagina vindt u koppelingen naar relevante producten en diensten.

Meer dan een techniek

De moderne infrastructuur van de Datahub is ingericht op het veilig en efficiënt ontvangen, verwerken, valideren, terugkoppelen en distribueren van data. Tijdens het aansluitproces denken we samen met u na over de inrichting van het datamodel en bekijken we welke aanleveroplossingen het best passend zijn. Kiest u voor automatische aanlevering van bestanden, dan zorgt dit voor aanzienlijk minder registratielast. We zorgen bovendien dat juridische aspecten worden vastgelegd in heldere overeenkomsten. Wanneer de registratie daadwerkelijk van start gaat, ondersteunen wij gebruikers bij hun vragen en kunnen zij terecht in het gebruikersportaal.

Inzichten voor leren en verbeteren

Om daadwerkelijk te kunnen leren van de data ontwikkelen wij interactieve dashboards met spiegelinformatie. Hiermee kunnen medisch specialisten en zorginstellingen de uitkomsten onderling vergelijken en op basis van de uitkomsten kwaliteitsverbeteringen realiseren. Wij bieden bijvoorbeeld al dashboards aan voor oogartsen, reumatologen en revalidatieartsen.

Geen dubbele aanleveringen

Samen met u analyseren we graag of er overlap is tussen de data uit uw kwaliteitsregistratie en de Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg (LBZ). Hoe meer data al beschikbaar zijn in de LBZ, hoe minder u aanvullend hoeft te registreren. Zo wordt een deel van de kwaliteitsregistratie voor reumatoïde artritis (DQRA) gevuld met LBZ-data. Ook de koppeling die gemaakt is tussen de Nederlandse Hart Registratie (NHR) en de LBZ draagt bij aan vermindering van de registratielast voor medisch specialisten.

Eenmalige registratie voor meervoudig gebruik

Wanneer data gestandaardiseerd aan de bron worden vastgelegd en de kwaliteitsregistratie direct (automatisch) vanuit het epd kan worden gevuld, leidt dat tot aanzienlijk minder registratielast. In dit proces wordt gebruikgemaakt van zorginformatiebouwstenen (zibs). Voor het vullen van de zibs op het gebied van diagnosen en verrichtingen kunt u gebruikmaken van de Diagnosethesaurus en Verrichtingenthesaurus. Om eenvoudig de inhoud van de thesauri in te zien, inclusief afleidingen naar SNOMED CT en ICD-10, kunt u de T-Rex raadplegen (geen inlog vereist). Heeft u gerichte vragen over dit onderwerp voor uw eigen kwaliteitsregistratie, vul dan onderstaand contactformulier in.

Voor u relevant nieuws

Feedback en vragen

Deze pagina voor kwaliteitsregistraties is in ontwikkeling. Mist u bepaalde informatie of heeft u een vraag? We horen graag van u.

(Optioneel)