Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

MSZ-monitor acute zorg beschikbaar voor NVZ-huizen

Onlangs is de MSZ-monitor acute zorg ook beschikbaar gekomen voor alle bij de NVZ aangesloten ziekenhuizen. Zij krijgen hiermee inzicht in eigen kerngegevens over de verleende acute zorg en kunnen deze vergelijken met andere ziekenhuizen. De door DHD ontwikkelde monitor was al beschikbaar voor de in de STZ samenwerkende topklinische ziekenhuizen.

Toepassingen

De monitor helpt ziekenhuizen bij het verkrijgen van feitelijke data rond acute zorg. De data kunnen onder andere worden gebruikt als stuurinformatie en voor het maken van regiobeelden. Ziekenhuizen kunnen de informatie en inzichten ook gebruiken om ervaringen en best practices uit te wisselen.

Acute zorg in beeld

In de online omgeving kunnen ziekenhuizen de eigen kerngegevens over de verleende acute zorg bekijken en deze vergelijken met de gemiddelde cijfers van de algemene ziekenhuizen, umc’s en topklinische ziekenhuizen. De monitor toont onder andere het aantal en aandeel acute opnamen en geeft inzicht in de verrichtingen die gerelateerd zijn aan acute zorg. Denk hierbij aan SEH-verrichtingen, operatieve verrichtingen en bevallingen. Ook IC-opnamen en een selectie van overige spoedzorgverrichtingen zijn in de monitor te zien.

Voor specifiekere inzichten kan de informatie verder worden gefilterd op bijvoorbeeld specialisme, diagnose(groep), leeftijdsgroep van patiënten en/of specifieke zorgactiviteiten.

Geen extra registratielast

De data in de monitor zijn afkomstig uit het medische deel van de Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg (LBZ). Dit betekent dat de monitor niet leidt tot aanvullende registratielast voor de ziekenhuizen. De monitor wordt wekelijks bijgewerkt op basis van nieuw beschikbare LBZ-data.

Meer informatie

Voor meer informatie over de mogelijkheden van en toegang tot de MSZ-monitor acute zorg neemt u contact op met de servicedesk van DHD via 030 799 61 65 of via onderstaand formulier.

(Optioneel)