Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Verbeteringsslag voor Diagnosethesaurus

Eind vorig jaar heeft DHD onderzoek gedaan naar de tevredenheid over de Diagnosethesaurus (DT). Uit de enquête blijkt dat ruim 75% van de respondenten tevreden of neutraal is over zowel het gebruik van de DT in het elektronisch patiëntendossier, als over de registratie en afleiding met behulp van de thesaurus.

Verbeteren zoekfunctionaliteit

Uit de enquête blijkt o.a. dat de zoekfunctionaliteit binnen het epd een grote belemmering vormt voor correcte vastlegging met de Diagnosethesaurus. Aan de hand van deze feedback is een nieuw project gestart om de zoekfunctionaliteit te verbeteren. Hierin nemen we uiteraard ook de opmerkingen en suggesties van de respondenten mee.

Waardevolle inzichten

De uitkomsten van de enquête leverden waardevolle inzichten op, die we gebruiken om de DT verder te verbeteren. Zo starten we dit jaar projecten en onderzoeken met betrekking tot meerwaarde van gestructureerde vastlegging, ondersteuning bij kwaliteitsregistraties en de doorontwikkeling van het datamodel. Ook gaan we in gesprek met wetenschappelijke verenigingen om ontbrekende diagnosen toe te voegen of aan te passen. Verder start er een project naar hoe we voorgeschiedenis een plek kunnen geven in de DT en kijken we wat de mogelijkheden zijn om complicaties te registreren.

Wilt u meer weten over de Diagnosethesaurus?

Lees meer