Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Vernieuwde Geneesmiddelenmonitor en module LBZ-indicatoren live

Op donderdag 14 april 2023 zijn de vernieuwde Geneesmiddelenmonitor en de module LBZ-indicatoren gepubliceerd. Net als de vernieuwde Zorgprofielenbenchmark en Marktinformatie die in februari live gingen, zijn deze tools doorontwikkeld met inbreng van gebruikers. Doordat ze in Power BI zijn gebouwd, zijn ze sneller dan voorheen en hebben ze meer mogelijkheden.

Nieuw in de Geneesmiddelenmonitor

Met de Geneesmiddelenmonitor kunt u het gebruik van dure en add-on geneesmiddelen in uw ziekenhuis analyseren en vergelijken met andere ziekenhuizen. Nieuw in de monitor is dat u meer inzicht kunt krijgen in de omzet van verstrekte geneesmiddelen. Hierbij kunt u bovendien dieper ingaan op de verschillende aspecten die de omzet beïnvloeden.

Daarnaast bevat de vernieuwde tool informatie over het aandeel van bepaalde (typen) geneesmiddelen en/of merken. De aandelen kunnen worden berekend op basis van omzet of het aantal stuks dat is verstrekt. Ook kunt u het verloop van de aandelen over tijd analyseren in trendgrafieken.

LBZ-indicatoren

Met de module LBZ-indicatoren kunnen ziekenhuizen de ontwikkeling van hun HSMR-, OLO- en Heropnamencijfers op de voet volgen. Ten opzichte van de vorige versie is deze nu sneller en gebruiksvriendelijker.

Toegang

De beide tools zijn te benaderen via het DHD-dashboard en via hun eigen URL's https://gm.dhd.nl en https://lbzindicatoren.dhd.nl. Toegang aanvragen kan via een van de lokaal beheerders in uw ziekenhuis. Onze servicedesk (zie contactgegevens hieronder) vertelt u graag wie dit zijn.

Uitfaseren DHD-dashboard

De komende maanden zal het DHD-dashboard als geheel worden uitgefaseerd. Alle modules uit het dashboard worden als losstaande producten in Power BI gepubliceerd, met ieder individuele gebruikersrechten en een eigen URL.

Heeft u vragen of feedback?

Neem dan contact met ons op via 030 799 61 65 of info@dhd.nl. Wij helpen u graag!