Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Informatieanalist

Wij zoeken een enthousiaste, ervaren informatieanalist. Word jij enthousiast van puzzelen met informatievraagtukken en wil je je graag verder ontwikkelen binnen een ambitieuze, informele en gezellige organisatie? Dan maken wij graag kennis met jou!

De functie

Als informatieanalist speel je een belangrijke rol in het opzetten en doorontwikkelen van datamodellen ten behoeve van (kwaliteits)registraties. Dit doe je vanuit verschillende perspectieven, zoals registratie aan de bron, automatisering en informatiebehoefte. Je voert data-analyses uit om samen met de klant te kijken naar verbetermogelijkheden of om de dataset uit te breiden passend bij de behoefte van de klant. Hierbij streef je naar een hoge datakwaliteit en zoek je altijd naar de juiste balans tussen proces en inhoud. Kortom, een mooie functie waarbij je als spil tussen klant, engineers en beheerders werkt.

In je werkzaamheden beheer je lopende dataverzamelingen en/of registraties en adviseer en ondersteun je de ziekenhuizen bij de aanlevering. Ook help je bij het opzetten van registraties, bouw je datamodellen en data dictionaries met onze klanten. Daarnaast adviseer je klanten en collega’s over relevante ontwikkelingen. Ten slotte voer je analyses uit, signaleer je trends, adviseer je over of leid je (verbeter)projecten en koppel je de resultaten hiervan terug aan ziekenhuizen, artsen, betrokken partijen en collega’s. Dit alles in een maatschappelijk zeer relevante omgeving, waarbij je te maken krijgt met actuele gezondheidszorgvraagstukken.

Je komt te werken binnen het team dataverzameling, waar je ook nauw samenwerkt met andere teams binnen DHD.

Wij zoeken

Je bent een teamspeler die de verbinding met ziekenhuizen en specialisten belangrijk vindt. Je hebt een sterk analytisch vermogen, houdt van puzzelen met informatievragen en bent communicatief sterk. Bovendien lever je graag een bijdrage aan het verbeteren van de zorg. Daarnaast beschik je over:

 • Hbo of wo werk- en denkniveau.
 • Relevante kennis en ervaring op het gebied van dataverzameling, datamodellering en informatie-analyse.
 • Ervaring met het schrijven van query’s (bij voorkeur SQL).
 • Oog voor de belangen van klanten en stakeholders en weet je een boodschap zowel mondeling als schriftelijk goed over te brengen.
 • Je bent op de hoogte van relevante voorwaarden die vanuit privacy (AVG) en security (NEN-normeringen) worden gesteld.
 • Ervaring met projectmanagement is een pre.

Wij bieden

DHD biedt je een functie voor 32-36 uur per week in een uitdagende werkomgeving waar hard werken en plezier samengaan. Er zijn veel kansen om te leren en te groeien en je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak.

Verder kun je rekenen op:

 • Ruime mogelijkheden voor ontwikkeling
 • Hybride werken: je werkt deels vanuit huis en gedeeltelijk op kantoor
 • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd
 • Werktijden in onderling overleg flexibel in te delen
 • Salaris tussen € 3.600 en € 4.600 bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring
 • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van het in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris
 • Pensioenregeling
 • Thuiswerkvergoeding en telefoonvergoeding
 • Reiskostenvergoeding en/of een NS Businesscard
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek)
 • De mogelijkheid om extra vakantiedagen te kopen
 • Laptop en bijhorende apparatuur in bruikleen
 • Een fijn team van collega’s en gezamenlijke activiteiten, zoals een bedrijfsuitje, spelletjesavond of tennistoernooi
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform Cao Ziekenhuizen

Meer informatie

De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken. Een dagdeel meelopen kan deel uitmaken van de procedure. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces zullen wij openbare bronnen als sociale media raadplegen en referenties opvragen. Bij indiensttreding is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Neem voor meer informatie over de functie contact op met Jos van Helvoirt, teammanager Dataverzameling, via 030 799 61 65 of mail naar werkenbij@dhd.nl.

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.

Solliciteer

Heb jij interesse in deze functie? Solliciteer nu.

Solliciteer

Over DHD

Wij zijn DHD. Een team van gedreven experts die dagelijks in verbinding staan met alle ziekenhuizen en umc’s. Daarnaast ontzorgen we steeds meer andere instellingen binnen de medisch-specialistische zorg. Wat ons verbindt: data. Medische- en financiële patiëntendata die zorgprofessionals en ziekenhuizen waardevolle informatie opleveren voor het verbeteren van de zorg. Ons kantoor bevindt zich vlakbij de binnenstad van Utrecht. Klik hier voor meer informatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren

Aanhef (Optioneel)
(Optioneel)
(Optioneel)
Sleep bestand(en) hierheen of klik op het vak om ze te uploaden
  (Optioneel)