Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Projectleider in de zorg

Wil jij jouw organisatietalent inzetten om bij te dragen aan de verbetering van de informatievoorziening binnen de Nederlandse ziekenhuiszorg? Heb jij een oog voor het spotten van nieuwe marktkansen en wil je in gesprek met onze klanten over het inzetten van bestaande en nieuw te ontwikkelen informatieproducten en projecten op het gebied van data? Dan is deze functie echt iets voor jou!

De functie

Als projectleider binnen het team Inzicht & Innovatie ontwikkel je samen met opdrachtgevers, gebruikers en jouw collega’s digitale omgevingen waarin ziekenhuizen hun prestaties onderling kunnen vergelijken en meer inzicht krijgen in de verleende zorg. Je acteert als een doorgewinterde projectmanager en bent in staat om nieuwe klantbehoeften en marktkansen te identificeren en te vertalen naar passende nieuwe informatieproducten voor klanten. Hiervoor stel je samen met klanten projectplannen op en stuur je op een mooie teamprestatie, het beschikbare budget en tevreden gebruikers. Bij deze uitdagende projectmanagement werkzaamheden stem je met verschillende externe partijen af, zoals ziekenhuizen, wetenschappelijke verenigingen, artsen en stuurgroepen. Stakeholdermanagement is een belangrijk onderdeel van je rol. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak.

Wij zoeken

Jij bent een ervaren projectmanager die zich als een vis in het water voelt als het gaat om zorg én data! Je spreekt de taal van de dokter of bent gemotiveerd deze tijdens een project te leren spreken. Je kent het verhaal achter de cijfers en bent in staat dit goed over te brengen aan onze klanten. Je vindt het dan ook leuk om in de inhoud van informatieproducten te duiken en de uitkomsten samen met de data-analisten te visualiseren. Vanuit jouw rol weet je hoe je moet samenwerken met andere disciplines binnen en buiten de organisatie. Je bent in staat om de wensen van de klant te vertalen naar het (door)ontwikkelen van bestaande en nieuwe informatieproducten en projecten en bent een uitblinker in het managen van verwachtingen, zowel intern als extern. Daarnaast heb je oog voor processen en kom je met ideeën voor efficiencyslagen in het beheerproces.

Je beschikt over:

 • Een afgeronde wo-opleiding. Bij voorkeur heb je een (bèta)opleiding zoals Medische informatiekunde, Economie of Bedrijfskunde in de zorg gevolgd.
 • Ervaring met projectmanagement en aansturing van teams.
 • Kennis van data-analyse en ervaring met het maken van visualisaties van uitkomsten en de presentatie daarvan.
 • Kennis van organisatie en financiering van de tweedelijns gezondheidszorg en/of medische kennis, dit is een pre.

Wij bieden

DHD biedt je een functie voor 32-36 uur per week in een uitdagende werkomgeving waar hard werken en plezier samengaan. Er zijn veel kansen om te leren en te groeien en je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Openheid en collegialiteit staan daarbij hoog in het vaandel.

Verder kun je rekenen op:

 • Ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling
 • Hybride werken: je werkt deels vanuit huis en gedeeltelijk op kantoor. Maandag is de vaste kantoordag van het team Inzicht & Innovatie
 • Flexibel in te delen werktijden in onderling overleg
 • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd
 • Salaris tussen € 4.200 en € 6.300 bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring
 • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van het, in het afgelopen kalenderjaar, verdiende salaris
 • Pensioenregeling
 • Thuiswerkvergoeding en telefoonvergoeding
 • Reiskostenvergoeding en/of een NS Businesscard
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek)
 • Laptop en bijhorende apparatuur in bruikleen
 • Een fijn team van collega’s en gezamenlijke activiteiten, zoals een bedrijfsuitje, spelletjesavond of tennistoernooi
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform Cao Ziekenhuizen

Meer informatie

De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces raadplegen wij openbare bronnen als sociale media en vragen we referenties bij je op. Bij indiensttreding is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Neem voor meer informatie over de functie contact op met Marjon van der Schaaf (teammanager Inzicht & Innovatie) via 030 273 95 21 of mail naar werkenbij@dhd.nl.

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Stuur ons je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.
Solliciteer nu

Over DHD

Wij zijn DHD. Een team van gedreven experts die dagelijks in verbinding staan met alle ziekenhuizen en umc’s. Daarnaast ontzorgen we steeds meer andere instellingen binnen de medisch-specialistische zorg. Wat ons verbindt: data. Medische en financiële patiëntendata die zorgprofessionals en ziekenhuizen waardevolle informatie opleveren voor het verbeteren van de zorg. Klik hier voor meer informatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren

Aanhef (Optioneel)
(Optioneel)
(Optioneel)
Sleep bestand(en) hierheen of klik op het vak om ze te uploaden
  (Optioneel)