Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

BI-specialist

De Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg (LBZ) is een bron van informatie voor BI-specialisten. Deze grootste ziekenhuisdatabank van Nederland ligt aan de basis van uiteenlopende informatieproducten. De onderliggende bestanden kunnen bovendien worden opgevraagd voor gerichte rapportages en koppeling aan het datawarehouse. Daarnaast beheert DHD via de Datahub een groeiend aantal kwaliteitsregistraties. Op deze pagina houden we u op de hoogte van ontwikkelingen.

Verdiepende analyses

Met de informatieproducten van DHD kunnen ziekenhuizen analyses en benchmarks uitvoeren binnen de thema's patiëntenzorg & kwaliteit en bedrijfsvoering & financiën. BI-specialisten van aangesloten ziekenhuizen kunnen eenvoudig en veelal zonder meerkosten toegang aanvragen.

Onze tools zijn onder andere gebaseerd op data uit de LBZ en kwaliteitsregistraties en bevatten veel (filter)mogelijkheden om gericht uw vraagstukken mee te beantwoorden. Nog dieper graven? Vraag dan specifieke data aan. Deze data kunt u bijvoorbeeld koppelen aan het datawarehouse of ontsluiten voor onderzoek.

Innovatieve ontwikkelingen met ziekenhuisdata

Samen met de ziekenhuizen zoeken we constant naar nieuwe manieren om informatie nog slimmer te ontsluiten. Een voorbeeld hiervan is het project Joint Analytics Support, een analytics-omgeving via Microsoft Azure die samen met Maasstad Ziekenhuis, Erasmus MC en Franciscus Gasthuis & Vlietland wordt ontwikkeld. Via het JAS-platform worden de data van de Nederlandse laboratoria bij elkaar gebracht. Door hier met behulp van machine learning analyses op los te laten, kunnen deelnemers nieuwe inzichten opdoen die bijdragen aan betere zorgverlening en preventie.

Eenduidige data als basis voor waardevolle informatie

Om tot betrouwbare en goed uitwisselbare data te komen, is het belangrijk dat medische informatie eenduidig door de arts wordt vastgelegd in het epd. Daarom maken alle ziekenhuizen gebruik van de Diagnosethesaurus en gaan ook steeds meer instellingen over op de Verrichtingenthesaurus. Via het portaal Datakwaliteit & voortgang en het Datahub-portaal kan worden gecontroleerd of de data tijdig en volledig zijn aangeleverd.

Voor u relevant nieuws

Feedback en vragen

Deze pagina voor BI-specialisten is in ontwikkeling. Mist u bepaalde informatie of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op.

(Optioneel)