Workshops Geneesmiddelenmonitor 2021

Donderdag 1 april, dinsdag 29 juni, woensdag 21 juli en dinsdag 16 november via Microsoft Teams.

WEB_sRGB_20200925_DHD_B2A9036.jpgAls ziekenhuisapotheker staat u voor interessante uitdagingen. Mede vanwege ontwikkelingen als de invoering van de G-standaard en de opmars van biosimilars zijn de kosten van dure geneesmiddelen sterk gestegen. Dit zorgt ervoor dat u nog meer dan voorheen weloverwogen keuzes moet maken met betrekking tot uw geneesmiddelenbeleid.

Gelukkig is er ook steeds meer informatie beschikbaar om die keuzes op te baseren. Zo heeft DHD in samenwerking met de NVZ, NFU en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA) de Geneesmiddelenmonitor ontwikkeld. Met deze monitor kunt u uw geneesmiddelenbeleid op vele manieren analyseren en spiegelen aan andere ziekenhuizen.

Bovendien is de Geneesmiddelenmonitor eenvoudig en zonder meerkosten toegankelijk voor ziekenhuizen die bij de NVZ of NFU zijn aangesloten. U hoeft alleen maar toegang te vragen aan de lokaal beheerder binnen uw ziekenhuis.


Optimaal gebruikmaken van de Geneesmiddelenmonitor

Tijdens de workshop Geneesmiddelenmonitor leert u alle mogelijkheden van de Geneesmiddelenmonitor kennen en laten we zien hoe u de juiste informatie vindt om uw vraagstukken mee te beantwoorden. 

U krijgt bijvoorbeeld antwoord op vragen als: 

  • Welke typen geneesmiddelen (zoals oncolytica en stollingsfactoren) en welke geneesmiddelen (bijvoorbeeld adalimumab of rituximab) komen in uw ziekenhuis bij een bepaalde diagnose vaker (of minder vaak) voor dan bij andere ziekenhuizen? 
  • Verloopt de introductie van biosimilars in uw ziekenhuis sneller dan bij andere ziekenhuizen en hoeveel geld heeft u hiermee bespaard? 


Praktische informatie

LR_sRGB20181022_DHD_1431.jpg

Datums en tijden: Donderdag 1 april 10.00-11.30, dinsdag 29 juni 13.00-14.30, woensdag 21 juli 10.00-11.30 en dinsdag 16 november 10.00-11.30.

Via: Microsoft Teams, het vergaderverzoek ontvangt u een week van tevoren.

Kosten: Aan een digitale workshop zijn geen kosten gebonden.

Aanmelden: U kunt zich niet meer aanmelden voor deze workshop. Wel kunt u zich via de groene button in het linkermenu aanmelden voor toekomstige bijeenkomsten over farmacie en de Geneesmiddelenmonitor.

Voor wie: Ziekenhuisapothekers en anderen ge├»nteresseerden vanuit ziekenhuizen.


Heeft u vragen over deze workshop?

Neem dan contact met ons op.