Ontwikkelingen COVID-19

​Het coronavirus leidt ook bij DHD tot diverse ontwikkelingen. Op deze pagina vindt u per onderwerp de meest actuele berichten over COVID-19. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met onze Servicedesk.

Diagnosethesaurus

Update 4 mei: Op korte termijn wordt een nieuwe versie van de Diagnosethesaurus (3.11) gepubliceerd waarin onderscheid wordt gemaakt tussen patiënten met een bevestigde en een vermoedelijke SARS-CoV-2 besmetting. Hiermee komt ook de ICD-10 code U07.1 beschikbaar in de Diagnosethesaurus.

Op 8 april verscheen een extra uitlevering van de Diagnosethesaurus (versie 3.10) met daarin concepten en afleidingen rond COVID-19.

Daarnaast is 10 april een toelichting op deze uitlevering gepubliceerd, nadat enkele ziekenhuizen vragen stelden over wijzigingen in de ICD-10-koppelingen.


ICD-10 codeadviezen

In de afgelopen periode zijn veel vragen binnengekomen met betrekking tot de codering van COVID-19. In deze update van 7 mei vindt u het huidige codeeradvies dat is opgesteld door de ICD-10 expertgroep.


Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg 

Op verzoek van de NZa vragen wij ziekenhuizen de financiële LBZ-data over 2020 versneld aan te leveren, om zo inzicht te krijgen in de uitgestelde planbare urgente zorg voor patiënten zonder COVID-19.


OmniQ

De planning voor de aanlevering van kwaliteitsindicatoren via OmniQ is aangepast vanwege de drukte bij ziekenhuizen vanwege COVID-19. De aangepaste planning staat hier.