Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuws

Geslaagde gebruikersdag bedrijfsvoering & financiën

Op dinsdag 14 februari vond de gebruikersdag bedrijfsvoering & financiën plaats. Veertig gebruikers van het DHD-dashboard maakten kennis met de geheel vernieuwde tools Marktinformatie en Zorgprofielenbenchmark en met de Patiëntenmonitor en de Verkoopprijzenbenchmark. Tijdens de productdemo’s werden er veel vragen gesteld en kwamen er veel positieve reacties op de ontwikkelingen. Ook bespraken de deelnemers hun wensen voor doorontwikkeling van de tools.

Lees dit artikel

Nieuwe uitlevering Diagnose- en Verrichtingenthesaurus in datamodel 4.3

Donderdag 16 februari zijn de nieuwe versies van de Diagnosethesaurus en Verrichtingenthesaurus gepubliceerd. In totaal zijn 211 wijzigingen doorgevoerd. Beide thesauri zijn verschenen in het nieuwe uitleverformaat 4.3.

Lees dit artikel

Zorgprofielenbenchmark en Marktinformatie vernieuwd

Vandaag zijn de geheel vernieuwde tools Marktinformatie en Zorgprofielenbenchmark gepubliceerd. Beide producten zijn de afgelopen maanden met inbreng van gebruikers doorontwikkeld. Doordat de tools zijn gebouwd in Power BI zijn ze sneller en uitgebreider dan voorheen en bieden ze meer mogelijkheden.

Lees dit artikel

Nieuw document met ICD-10-codeadviezen beschikbaar

Vandaag is het nieuwe document met ICD-10 codeadviezen gepubliceerd. Het document met de naam 'Codeadviezen Expertgroep ICD-10 versie 20230101.pdf' kunt u op deze pagina downloaden. Op pagina 159 vindt u een overzicht van de gewijzigde codeadviezen.

Lees dit artikel

ZOOM: meer patiënten met duur geneesmiddel, kosten per patiënt gedaald

In de eerste ZOOM-editie van 2023 blikken we terug op het afgelopen jaar. Voor bijna alle onderdelen zijn de cijfers van 2022 toegevoegd. Deze laten zien dat de zorgproductie in het afgelopen jaar voor de meeste typen zorg is gedaald. De wachttijden daarentegen...

Lees dit artikel

Volgende 4 ziekenhuizen over op de Verrichtingenthesaurus: ‘begrijpelijke termen voor arts én patiënt’

Steeds meer ziekenhuizen maken gebruik van de Verrichtingenthesaurus voor de vastlegging van verrichtingen in het epd. De belangrijkste redenen? Standaardisatie, inhoudelijke vastlegging en actuele termen.

Lees dit artikel

Belangrijke uitlevering Diagnose- en Verrichtingenthesaurus: ruim 6.000 wijzigingen

Donderdag 15 december zijn de nieuwe versies van de Diagnose- en Verrichtingenthesaurus gepubliceerd. Naast de verwerking van de RZ23c-release van de NZa zijn veel wijzigingen doorgevoerd vanuit projecten die in...

Lees dit artikel

Eenduidige registratie conciliumcodes Heelkunde

In de Nederlandse ziekenhuizen zijn momenteel twee lijsten met conciliumcodes voor Heelkunde in gebruik: versie 2006 en versie 2014. Reden voor de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH) om samen met DHD een vernieuwde, eenduidige lijst (versie 2023) op te stellen. Ook is DHD gevraagd om deze lijst op te nemen in de Verrichtingenthesaurus en het beheer ervan te verzorgen.

Lees dit artikel

Welkom op onze nieuwe website!

Het aanbod aan producten en diensten van DHD is de afgelopen jaren flink gegroeid en we zijn actief op steeds meer aandachtsgebieden. Om u een beter inzicht te geven van alle mogelijkheden hebben wij onze website vernieuwd. Hieronder laten we u zien hoe u snel vindt wat u zoekt.

Lees dit artikel

Gebruikerssessie OmniQ 2022: leren van elkaar

Op dinsdag 15 november 2022 organiseerden wij de zevende editie van de OmniQ-gebruikerssessie. Meer dan 150 gebruikers namen deel aan het digitale evenement, als aftrap van de jaarlijkse aanlevering van de kwaliteitsindicatoren voor o.a. de Transparantiekalender en de Basisset MSZ.

Lees dit artikel

Bouw nieuw dataplatform Landelijke Traumaregistratie gestart

In opdracht van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) realiseert DHD samen met de afdeling Advanced Data Management (ADM) van het LUMC een toekomstbestendig dataplatform voor de Landelijke Traumaregistratie (LTR). De partijen werken hierbij nauw samen met onder andere regiomanagers en datamanagers uit de ziekenhuizen.

Lees dit artikel

Federatie Medisch Specialisten formeel toegetreden tot DHD-bestuur

​De NVZ, de NFU, de Federatie Medisch Specialisten (Federatie) en DHD zijn verheugd mee te kunnen delen dat de Federatie vanaf 28 oktober 2022 formeel onderdeel uitmaakt van het bestuur van de stichting DHD. Hiermee wordt de betrokkenheid van medisch...

Lees dit artikel